Op zoek naar een manier om je publiek te raken met jouw boodschap? - CHECK ONZE MIME-ACADEMY - En start vandaag nog jouw gratis mimeles.

AANMELDEN Scroll down  AANMELDEN Scroll down  AANMELDEN Scroll down  AANMELDEN

Zomertraining

Na een zeer geslaagde zomertraining in 2021 kijken wij uit naar de zomer van 2022 met opnieuw een Zomertraining in dans of mime! Deze vindt ook dit jaar plaats op een camping bij Veere.

16-21 augustus 2022


Tijdens de zomertraining ontvang jij:

  • Introductie & kennismaking op dinsdagavond
  • Iedere ochtend een goede warming-up
  • 12 Iesuren dans of mime van Rebekka & Job.
  • Persoonlijke aandacht, feedback, tips & tricks
  • Iedere middag ben je vrij voor cultuur- en natuur bezoek. Samen of alleen dat is geheel aan jou/jullie.
  • In de pauze zorgen wij voor drinken, fruit en andere snacks.

DE MIMELESSEN
Mime heeft verschillende technieken zoals karakters, illusies, ritmes, handposities, emoties, etc.
Tijdens de zomertraining zullen we hieruit verschillende belichten. Maar we gaan ook aan de slag om mimestukken te maken. Daarbij zal gekeken worden welke technieken van toepassing zijn en dus extra aandacht krijgen. 

Door samenwerking en het kijken naar elkaar kun je veel en snel nieuwe dingen leren. 
Heb je persoonlijke wensen of verwachtingen laat het vooraf weten aan de docent dan zal hij proberen dit in het lesprogramma mee te nemen.

"Veel geleerd door persoonlijke aandacht van de docent en het kijken naar anderen"

DE DANSLESSEN

Bij dans wordt er vaak gedacht aan klassiek ballet maar er zijn zoveel meer stijlen die je kunt beoefenen. Moderne dans heeft al diverse stijlen. Daarnaast is er nog jazz- en showdans, hiphop, stijldans, volksdans en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Tijdens de zomertraining krijgen verschillende stijlen de aandacht, deze zullen uiteraard ook gecombineerd worden. Voor de pauze zullen we in gaan op verschillende danstechnieken waar iedereen op zijn of haar eigen niveau gecoacht wordt. Je kunt groeien op je eigen niveau in en je eigen tempo maar je wordt ook uitgedaagd. Om vervolgens na de pauze aan de slag te gaan met de dans voor de presentatie. Rebekka zal zelf al wat hebben bedacht, maar ze wil ook de dansers de gelegenheid geven om hun eigen creativiteit kwijt te kunnen. Zodat het echt een dans van ons samen wordt

MIMEDOCENT JOB VAN DER WAL
De mimelessen worden gegeven door Job van der Wal. Afgestudeerd aan het Innovo Conservatorium, te California met een bachelor in Mime. De mimevorm waar we het meest aandacht aangeven de is ontwikkeld door Marcel Marceau (Parijs). Door jarenlange ervaring en samenwerking met diverse artiesten kijkt Job verder dan de mimewereld groot is.
Hij kan het onzichtbare zichtbaar maken en alle bedenkbare typetjes en karakters op zijn lichaam projecteren.
Job toert door heel Nederland en is ook vaak in de UK, Zwitserland en andere Europese landen om voorstellingen en trainingen te geven. 

Door zijn sociale achtergrond en het lezen van lichaamstaal schakelt hij tijdens de trainingen snel en kan hij iedereen persoonlijk geven wat hij/zij nodig heeft. Job staat bekend om zijn creativiteit, humor en brede kennis in mime & lichaamstaal.

DANSDOCENTE REBEKKA DE WIT

Ze straalt vrolijkheid uit en geeft anderen graag positieve energie! Maak kennis met onze getalenteerde dansdocente Rebekka.
Van jongs-af-aan heeft Rebekka geturnd. Op haar 16e heeft ze het turnen ingeruild voor dansen, iets waar ze daarna nooit meer mee zou stoppen. Met passie en vol creativiteit beweegt ze haar lichaam op de muziek om zodoende een mooi verhaal te kunnen vertellen. Door de musicalopleiding die zij gevolgd heeft, let ze tijdens de lessen niet allen op techniek maar kijkt ze ook naar de performance. Met dansen ben je niet alleen aan het dansen, je verteld een verhaal en alles in je lichaam werkt daaraan mee. Verder tourt ze met een theaterproductie, waarvan zij de hoofdrol speelt, door Nederland en België.
Rebekka geeft wekelijkse danslessen aan diversie leeftijdsgroepen, Mede door deze ervaring en haar sociale inzicht krijgt iedereen wat hij/zij nodig heeft om iets nieuws te kunnen leren.
Wil jij een leuke choreo met nieuwe dansmoves in verschillende stijlen aanleren? Dan is deze zomertraining jouw kans!

"Heerlijk om in de ochtend actief te zijn en in de middag het mooie Zeeland te verkennen"

KINDERPROGRAMMA
Voor kinderen tussen 4 en 11 jaar, waarvan de ouder(s) deelnemen aan de zomertraining, hebben wij een speciaal kinderprogramma. Met sport & spel, muziek & dans. Hier kan je ervaring opdoen met allerlei kunstvormen. Elke dag heeft een ander thema die in diverse activiteiten worden uitgevoerd op het veld of aan de tafel.
Kinderen onder de 4 jaar mogen natuurlijk ook mee doen. We verwachten dan wel dat er een ouder/begeleider van 16jr of ouder er bij blijft.

Het kinderprogramma staat onder leiding van Corien Kroes. Zij is onderwijzer en een expert in non-verbale communicatie. Daarbij is ze muzikaal en danst ze graag. 
Werken met kinderen is voor haar een genoegen.

€299* p/p Meld je aan voor 31 mei en ontvang €30 korting.
€199 Voor het 2de gezinslid dat zich aanmeld
€100 Voor elk volgend gezinslid. Een goede reden om je moeder, vader, zoon, dochter, broer en zus dus ook mee te nemen! Zo biedt deze zomertraining een programma voor het hele gezin!
€75 per losse ochtensles. Losselessen volgen bij ons is in deze week ook mogelijk.
€15 Per ochtend voor de deelname aan het kinderprogramma. (4-11jaar) Incl. materiaal gebruik, snacks, drinken en professionele begeleiding.
* Jongeren tussen 12 en 16 jaar mogen deelnemen wanneer een van hun ouders/ verzorgers ook deelneemt. Een goede reden om je moeder, vader, zoon, dochter, broer en zus ook aan te melden!
Na inschrijving betaal je €40,- inschrijfgeld per persoon. Dit bedrag wordt verrekend met de totale kosten. Na 30 juni ontvang je de factuur voor de restantbetaling.

"Gezellig om andere deelnemers leren kennen bij kampvuur & BBQ"

OVERNACHTINGEN

Sommigen komen met de caravan of een campertje, anderen met een tentje of willen een (sta)caravan huren. Weer andere wonen in de omgeving of reserveren liever elders een B&B.
Je hoeft dus niet te kamperen, maar wij vinden het wel zo gezellig als je komt.
Overnachtingskosten op de camping zijn niet bij de prijs inbegrepen.

De trainingen worden gehouden op een boeren minicamping in Gapinge (bij Veere) en  kosten voor de overnachtingen zullen laag blijven.(Ongeveer €12 per nacht voor een tentje, een caravan of standplaats huren is iets duurder)
Deze kleinschalige, gezellige en creatieve boerencamping heeft geen  website. Wij hebben hier een veld gehuurd voor ons verblijf en de lessen die gegeven kunnen worden in grote partytenten of in de buitenlucht. Inschrijven gaat daarom via onderstaand formulier. Na bevestiging van onze kant ontvang je in mei een mail met de informatie over jouw reservering voor een campingplaats.

EINDPRESENTATIE
Op de zondag, willen we andere deelnemers, campinggasten en genodigde graag laten genieten van onze creaties en wat wij geleerd hebben. Daarnaast zullen de docenten uiteraard ook een optreden geven. 
Voor deze dag mogen de deelnemers familie, vrienden en andere uitnodigen om te komen kijken. Hier zijn natuurlijk geen kosten aan verbonden, we houden wel een collecte voor een goeddoel.
Deelname aan deze presentatie is geen verplichting maar wel een bemoedigende ervaring die je (eigenlijk) niet wilt missen.

"Samen met mijn gezin vakantie houden én actief bezig zijn.
Volgend jaar zeker weer"

INSCHRIJFFORMULIER

Elke gezindslid dient appart een formulier in te vullen.