Spreken is zilver, zwijgen is goud.

Mighty Impulse Movement is gespecialiseerd in non-verbaal spreken. Je lichaam vertelt vaak meer dan je mond. Woorden kan je kiezen, maar lichaamstaal is vaak een autonoom proces. Als je je niet bewust bent van je lichaamstaal zou het kunnen dat je andere signalen doorgeeft dan je eigenlijk zou willen. Hierdoor kan zowel jij als de luisteraar zich niet volledig focussen op je verhaal. Het creëert ruis in de communicatie.

Toch zou je wanneer je bijvoorbeeld op een podium staat, of voor een grote groep moet spreken, liever niet willen laten merken dat je erg nerveus of onzeker bent. Nog lastiger wordt het wanneer er ook nog eens een camera op je gezicht staat ingezoomd.

Door bewuster te worden van je eigen lichaamstaal zal je ook zelfbewuster een podium opstappen, een groep aanspreken, naar een werknemer toestappen, of een camera inkijken. Job van der Wal is een specialist op het gebied van non-verbale communicatie; het praten met je lichaam. Hij kan je leren om je de verbale en non-verbale communicatiestromen met elkaar in evenwicht te brengen, zodat je boodschap veel sterker en duidelijker over komt. Je bent niet meer afgeleid door onzekerheden of nervositeit, en je publiek dus ook niet meer!

Sinds de Coronapandemie geven we ook online trainingen. Aan de hand van toegestuurde filmpjes, live-videolessen en feedbackmomenten leer je de kneepjes van het mimevak.


TRAININGEN

 

Zomertraining

Mighty Impulse Movement biedt samen met Rebekka de Wit een Zomertraining dans & mime! Reserveer dinsdagmiddag 17 t/m zondagmiddag 22 augustus in je agenda, voor de leukste zomerweek van jouw vakantie in het Zonnige Zeeland.

Je krijgt vier ochtenden (woensdag t/m zaterdag) les in mime of dans op een gezellige camping bij Gapinge. De lessen vinden zoveel mogelijk buiten plaats.
We hebben een tent geregeld als het gaat regenen. Maar als je wilt mag je ook in de regen bewegen. De lessen duren tot ongeveer tot 13uur. De middagen houden we vrij voor een middagje strand een bezoekje aan Veere (loopafstand) of een heerlijk fietstocht door het natuurgebied Oranjezon. Aan jou de keuze om jouw eigen middagprogramma samen te stellen. Natuurlijk geven wij je hierbij graag leuke Zeeuwse tips!


De prijs per persoon voor dit arrangement bedraagt €299,- p.p. Daarvoor krijg je:

 • Vier ochtenden dans- of mimeles (geef bij boeking aan wat je voorkeur heeft)
 • Lessen worden gegeven tussen 9.30 en 13uur, dus samen 12 lesuren.
 • We sluiten de week af met een (buiten)optreden op zondagochtend, dit optreden zal deel uitmaken van een openlucht (kerk)dienst op de camping.
 • Tijdens de lessen/in de pauze zorgen wij voor koffie/thee/water en ander drinken. Er is altijd fruit aanwezig en een ander snack zodat je de hele les voldoende energie hebt.

Deelname aan deze Zomertraining is voor iedereen vanaf 15 jaar. Jongeren tussen de 12 en 15 jaar mogen onder toezicht van een deelnemende ouder ook meedoen. Ben je jonger dan 12 jaar, dan kun je deelnemen aan ons speciale kinderprogramma, waarbij je kunt dansen, zingen en ervaring op doet met bewegingskunst of een andere kunstvorm.
Deelname aan het kinderprogramma kost €4 per kind per ochtend. (aanmelden na 10 juli is €7,50)

Wil je samen deelnemen met je vader of moeder en (jonge) broers of zussen? Boek dan een gezinsarrangement, we komen jullie dan tegemoet in de totaal prijs van het arrangement voor jullie gezin.

Overnachtingskosten op de camping (+/- 10 p.p.p.n.) zijn niet bij de prijs inbegrepen. Je hoeft dus niet te kamperen, maar wij vinden het wel zo gezellig als je komt. Welkom bij deze Zomertraining!

 

Pantomime

Het onzichtbare zichtbaar maken

Mime is de kunst waarbij het onzichtbare zichtbaar gemaakt wordt. Door het gebruik van illusies, ritmes en inclinaties worden vormen zichtbaar en komt de wereld om je heen tot leven. De welbekende moonwalk en de muur/glazen box komen zeker aan bod tijdens de lessen.

Zo leren we grote brieven schrijven met een ganzenveer, kilometers lopen zonder een meter vooruit te komen, eten & drinken zonder een gram aan te komen, worden we de sterkste van de wereld en springen we solo uit een vliegtuig…

Oeps! Parachute vergeten, dus trekken we onze vleugels open en vliegen we als een vogel over de steden.

Deze workshop is uitermate geschikt voor personeelsuitjes, vrijgezellenfeestjes, onderwijsinstellingen of andere groepen. Neem gerust contact op met Mighty Impulse Movement en vraag naar de mogelijkheden.

 

Lichaamstaal

Hoe je meer kan zeggen met lichaamstaal dan met woorden
Stel je het volgende eens voor: Je zit lekker in een café, je bent op een festival of midden in een drukke winkelstraat. Samen met vrienden en familie. Maar door alle herrie om ons heen en de afleiding van alles wat om je heen gebeurt heb je moeite om elkaar goed te verstaan. Je gebruikt handen en voeten om je verstaanbaar te maken. Handig als je dan zou kunnen liplezen, maar in liplezen geven wij geen training 
Maak je verstaanbaar in elke situatie.
In de workshop Lichaamstaal leren wij jou hoe je met lichaamstaal meer kan zeggen dan met woorden. De workshop Lichaamstaal is met name geschikt voor mensen die een beetje onzeker zijn over zichzelf, of mensen die zich zelf sterker neer willen zetten, krachtiger over willen komen, een statement willen bekrachtigen of een overtuiging willen onderbouwen.
De perfecte workshop voor jou als je beter wil leren communiceren met je lichaam.
Neem contact op met Mighty Impulse Movement en vraag naar de mogelijkheden.

 

Leren presenteren/spreken

Een idee, een plan, een project, een nieuw bedrijf of de nieuwe cijfers presenteren?
Soms word je geconfronteerd met een grote of kleine groep aan wie je iets moet presenteren. Soms gaat het goed, soms slaan de zenuwen toe. Vaak komt dit doordat je niet bewust bent van je houding en je jezelf niet goed weet te presenteren of er zelfs angst voor hebt.
Je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken.
Tijdens een training komen er verschillende aspecten aanbod. Zo richten wij ons onder andere op: 

 • Binnenkomst
 • Houding
 • Ritme
 • Stemgebruik
 • Samenwerking tussen lichaam en geest
 • Observeren
 • Lezen van de lichaamshouding van de ander

 

Non-verbale communicatie

Steeds weer reageren mensen onvriendelijk op een vraag die je stelt. Weer krijg je niet uitgelegd wat je in je hoofd hebt. Of het lukt je niet goed om klanten aan je te binden zelfs wanneer je een mooie presentatie in elkaar hebt gezet. Een groot deel van de toehoorders lijkt wel te slapen… 
Kortom je wilt dat wat innerlijk leeft ook aan de buitenkant laten zien. Dat kan je leren!
Door je non-verbale communicatie te versterken is het mogelijk om uiterlijke communicatie in overeenstemming te laten zijn met je innerlijke. Dat wat je ziet aan de buitenkant onderstreept wat je wilt overbrengen. 
Welkom op de site die gaat over non-verbaal communiceren. Struin eens rustig rond voor informatie. 

Meer informatie of aanmelden voor één van onze trainingen > ongezegd gesproken


Contact