"STOLEN LIFE" een danstheatervoorstelling over gedwongen prostitutie.

Seksuele uitbuiting raakt alle lagen van de bevolking. Alleen al in Nederland zijn er 1000-den vrouwen verstrikt in het web van gedwongen prostitutie en het raakt niet alleen hen, maar ook hun families en de relaties van hen die seks kopen of anderen hiervoor uitbuiten. De dwang, controle en het geweld werkt door in ontelbare levens. Deze feiten over seksuele uitbuiting raken ons en maakt dat wij meer bewustwording willen creëren door middel van een NIEUWE VOORSTELLING. 

We ontwikkelen in de komende maanden een danstheatervoorstelling van ± 20 minuten in samenwerking met Daniël Cossette, een choreograaf uit het Verenigd Konikrijk. Hij ontwikkelde in 2016 het moderne dans en mimodrame ‘Somebody’s Daughter’

In de nieuw te ontwikkelen danstheatervoorstelling maken we gebruik van zowel moderne dans, fysiek theater en mime. Het indringende thema gedwongen prostitutie, vraagt om abstractie van de voorstelling waardoor de verbeelding van het publiek wordt geactiveerd zodat wij het verhaal kunnen uitspelen zonder dat het aanstootgevend wordt.  

Het artistiek team dat deze voorstelling gaat ontwikkelen bestaat uit Job van der Wal en Rebekka van Doornik, met als Choreograaf Daniel Cossette. Daarbij werken wij internationaal samen met een componist en een amateur multimedia designer.   

Dit doen wij in samenspraak met zes jongere amateurspelers, die via een selectieprogramma zich kunnen aanmelden als deelnemer aan deze productie.  

Jij kunt dus aan dit project mee doen wanneer je:  

  • tussen de 18 en 45 jaar bent 
  • minimaal één jaar ervaring hebt in moderne dans en/ of fysiek theater/ mime.  
  • bereidt bent om je voor 1,5 jaar te verbinden aan dit project voor ontwikkeling, training (in Vlissingen) en 5 optredens. (1 november 2024 t/m juni 2026) 
  • beschikken over een creatieve mindset en flexibiliteit  
  • leerbaar en weerbaar bent om dit thema zowel fysiek als mentaal aan te kunnen. 
  • Engels kunt verstaan en spreken (we werken met een internationaal team)  

Op zaterdag 28 september 2024 kan jij deelnemer aan een interessante workshopdag over dit project. Wij vertellen je dan graag meer over deze productie, laten je delen van de choreografie zien en zetten je daarna aan het werk met fysieke oefeningen en opdrachten. Het doel van deze dag is elkaar leren kennen en samen ontdekken of een rol binnen deze voorstelling bij jou past. 

Meld je nu GRATIS aan voor de workshopdag
Over "Somebody's Daughter"

Een gedurfde fusie van hedendaagse dans en woordeloze vertelling, dit brein brekende mimodrame wandelt door de straten van moderne armoede, wanhoop, lust en consumentisme met een verrassende boosdoener. 'Somebody's Daughter' (iemands dochter) neemt de kijker mee onder het alledaagse masker van normaliteit en volgt de omgekeerde puzzel van mensenhandel voor seksuele uitbuiting. Het is een schokkende, energieke fysieke reis door de hoogte- en dieptepunten van het leven in het digitale tijdperk, de krachten en spelers van een van 's werelds snelst groeiende criminele handel: seks.

Een productie dat in handen is van onze partner in de UK en waar wij in bij mogen dragen. Niet alleen in het verenigd koninkrijk hebben ze het grote probleem van mensenhandel, seksuele uitbuiting en gedwongen prostitutie. Helaas hebben wij dat ook in Nederland en de rest van Europa. Daarom halen wij deze voorstelling naar Nederland.

Door middel van dit verhaal willen we de kijkers bewustmaken van sekshandel en misbruik. Door bewustwording zullen de kijkers sneller hun aanbod doen om financieel een organisatie bij te willen staan, hulp te verlenen en vragen hoe zij kunnen helpen. Zet u zich in tegen mensenhandel, slavernij of bekommert u zich als organisatie om slachtoffers dan komen wij graag langs bij uw evenement, fundraising activiteit of dergelijk. 

Mogelijk gemaakt door

'Stolen Life' wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

 

De muziek van 'Stolen Life' word speciaal voor de voorstelling gecomponeerd door Esteban Zuniga (Frankrijk)